De eerste dag van de middelbare school: zo bereid je je voor!

Je kinderen worden snel groot. Het ene moment haal je ze nog op van het schoolplein, het volgende moment zwaai je ze uit voor hun eerste dag op de middelbare school. Een grote stap, die vaak erg spannend is, voor zowel jou als je kind. Gelukkig is een goed begin het halve werk en kun jij door een goede voorbereiding al veel spanning wegnemen. We geven je drie tips die je kunt gebruiken voor de perfecte eerste schooldag!

1. Gezamenlijk inlezen

Alhoewel je kind nu op de leeftijd komt dat het minder van je aan gaat nemen, zal die toch op je hulp rekenen wanneer we het hebben over de middelbare school. Jij hebt dit allemaal al eens doorlopen, dus wat er te verwachten valt weet jij als geen ander! Natuurlijk is deze nieuwe school ook voor jou een nieuwe situatie, maar door goed in te lezen, komen jullie er samen zeker uit. Zo schaffen jullie alle benodigdheden aan, zoals schoolboeken, schriften, pennen, etc, maar geef je ook de nodige insights over wat je over het algemeen kunt verwachten van een middelbare school. Nu is niet meer alles nieuw en weet je kind al enigszins hoe diens eerste dag zal verlopen.

2. Zelf naar school

Een basisschool is vaak dichtbij huis gevestigd, voor sommigen zelfs op loopafstand. Met de middelbare school is dit vaak toch een ander verhaal: regelmatig moet je een halfuur fietsen om hier te komen. Toch is het absoluut een no-go dat jij als ouder met je kind meefietst: er is niets zo beschamend als dit. Ook wil je niet de ouder zijn die elke dag diens kind brengt. Je begrijpt het: zelfstandigheid is belangrijk. Gelukkig kun je als ouder wel iets doen om de veiligheid van je kind te bevorderen, namelijk een verzekering afsluiten bij InShared. Zo weet je zeker dat je kind veilig van A naar B komt, zonder onnodige schadekosten op te lopen.

3. Lekker eten

Je wil er natuurlijk voor zorgen dat je kind zo comfortabel mogelijk naar school gaat. Hierbij is het belangrijk om geen onbekende dingen te doen, maar juist lekker dichtbij de dingen te blijven waarvan je weet dat je kind zich fijn voelt. Een perfecte manier om dit te doen, is door het eten wat je meegeeft. Natuurlijk geef je niet iets te bijzonders, aangezien je niet wil dat je kind buiten de maat valt, maar een kleine extra snack is nooit ongewenst. Het favoriete eten bied je overigens ook aan zodra je kind thuis is. De spannende eerste dag zit erop, dus tijd voor je lievelingseten!

Succes!

Uiteindelijk blijft het belangrijk om de wens van je kind in acht te houden. Deze zal zelf uitstekend weten wat die wel of niet wil, dus zul je hier en daar misschien zelf wat toe moeten geven. Maar, blijf onthouden dat jullie samen een team zijn en dan komt alles goed.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs