11-jarige Mikaila sluit miljoenendeal met haar eigen limonade – Supervrouwen

Haar overgrootmoeder maakte het al: limonade met honing in plaats van met suiker. De 11-jarige Mikaila heeft er een miljoenendeal mee weten binnen te slepen. Ze was nog maar een kleuter toen ze BEESWEET bedacht.

“Toen ik 4 jaar oud was, werd ik in 1 week tijd 2x gestoken door een bij” vertelt ze voor de camera’s van NBC. “Het deed pijn en ik was als de dood voor bijen.”. Toen Mikaila echter las over de dalende bijenpopulatie en de desastreuze gevolgen daarvan voor de natuur, kwam ze in actie.

Ze besloot honing van de lokale imker aan haar zelfgemaakte limonade toe te voegen. Dit verkocht aan familieleden en buren om vervolgens een deel van de opbrengst aan bijen-beschermings organisaties te doneren. BEESWEET is een mix van lijnzaad, munt en honing.

Mikaila bracht haar idee onder de aandacht van het ABC-programma ‘Shark Tank’, waar zij Daymond John, directeur van FUBU, wist te overtuigen om $60.000 te investeren. Hierna sloot zij ook een deal met Whole Foods, een grote Amerikaanse supermarktketen en als klap op de vuurpijl sloot ze nog een miljoenencontract met United Natural Foods.

“Ze is een harde werker” aldus moeder D’Andra Ulmer. “Ik ben onder de indruk van hoe zij ook nog haar schoolwerk maakt tijdens het reizen. Wat mij als moeder heel trots maakt is het feit dat ze niet alleen een slimme onderneemster is, maar eentje met een goed hart. Ze is aardig voor een ieder en dat is belangrijker dan ondernemen.”

Investeerder John is ook vol lof. “De samenwerking met haar is fantastisch. Ze is een geweldig kind met een talent voor zaken doen en voor marketing. Ik ben blij dat we het bedrijf samen naar het volgende niveau kunnen tillen.”

Moet je lezen

Gerelateerde blogs