Hoe vind je een nieuwe baan via Social Media?

Social media is een handige tool bij het vinden van een nieuwe baan. Hoe zorg je ervoor dat je die nieuwe droombaan gaat vinden?

LinkedIn

LinkedIn is misschien wel de belangrijkste tool op het gebied van online solliciteren. In Nederland hebben meer dan 5 miljoen mensen een LinkedIn profiel. En dit aantal groeit nog steeds. Ook werkgevers gebruiken Social Media steeds meer om talent te vinden voor hun openstaande vacatures.

Het belangrijkste is dat je profiel voor honderd procent ingevuld is en dat je gebruikt maakt van een professionele profielfoto. Profielen met een foto hebben namelijk zeven keer meer kans om gevonden te worden!

Daarnaast is het belangrijk dat je een goede samenvatting maakt, waarin staat waar je zou willen werken, wat jouw ambities zijn en wat jij verwacht van een nieuwe baan.

Gebruik in de samenvatting zoveel mogelijk keywords waarop je gevonden zou willen worden, bijvoorbeeld: communicatie, IT, marketing, financieel etc.

Wil je meer tips lezen? Lees dan ook ons artikel “3 onbekende LinkedIn tips”

Twitter

Je kunt natuurlijk zelf tweeten over je zoektocht naar een nieuwe baan. Effectiever is om ook zelf te zoeken naar geschikte vacatures. Je kunt hiervoor de zoekfunctie in Twitter gebruiken. Daarnaast is het belangrijk om gebruik te maken van zgn. Hashtags (#). Gebruik bijvoorbeeld de hashtag #vacature om alle vacatures te bekijken. Ik raad je echter aan om wat specifieker te zoeken. Gebruik daarvoor wat meer hashtags, zoals #vacature #communicatie. De resultaten worden zo alweer een stuk specifieker.

Facebook

Als je Facebook in wil zetten in je zoektocht naar een nieuwe baan, zorg er dan als eerste voor dat je geen gênante foto’s in je timeline hebt staan. Veel werkgevers checken steeds vaker kandidaten online.

Zorg ervoor dat al je Social Media accounts een duidelijke profiel- en omslagfoto hebben. Geef in je profiel wat informatie over jezelf weer. Let op: sommige dingen kun je beter privé houden!
Plaats op Facebook een post waarin je vertelt dat je op zoek bent naar een nieuwe carrière stap. Vergeet niet om er duidelijk bij te zetten wat je precies zoekt.

Hoewel Facebook meer persoonlijk is, zijn er toch steeds meer bedrijven die een eigen Facebookpagina hebben. Het is verstandig om de bedrijven te volgen waar jij zou willen werken. Veel bedrijven zetten hun vacatures als eerste op hun Facebookpagina. Je kunt dan meteen reageren.

Succes bij het vinden van jouw nieuwe droombaan!

Ingeborg Lentjes

Ben jij op zoek naar toptalent? Dan is het actief online werven van personeel de juiste manier. Wij helpen je daar graag bij. Lees meer over onze E-recruitment werkwijze.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs