Hoe lukt het jou om alle ballen hoog te houden?

Er is nogal wat aan de hand met ons, vrouwen. We moeten namelijk ontzettend veel: er zijn voor de kinderen, werken, het huishouden, sociale contacten onderhouden, de kinderen naar sport clubjes en vriendjes brengen, de kinderen weer ophalen, de boodschappen doen en, oh ja, tussendoor ook nog eens goed voor onszelf zorgen. Goed, dat geldt ook voor veel van onze partners, maar hé, dit is een blog voor SuperVrouwen! Laten we het eens hebben over “goed voor onszelf zorgen”. Dat is iets dat er nog wel eens bij in wil schieten. We lopen onszelf voorbij om alles voor iedereen te regelen. Het wordt dus tijd om ook eens aan jou, Supervrouw, te denken.

Goed voor jezelf zorgen is belangrijk

Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je goed voor anderen zorgen. Dat lijkt een cliché en misschien is het dat ook wel, maar dat wil nog niet zeggen dat het niet waar is! Hoe kun je goed voor jezelf zorgen?

Gun jezelf wat tijd om niets te doen

Het is nog lang niet gemakkelijk om af en toe gewoon eens even niets te doen. Ondertussen blijf je denken aan de vaatwasser die nog moet worden uitgeruimd, aan die deadline die je nog moet halen en het feit dat je kinderen dringend nieuwe schoenen nodig hebben. Toch is het belangrijk om af en toe eens even volledig te chillen. Dat hoeft echt niet lang te duren, maar plan het gewoon in wanneer je de planning voor de komende week gaat maken.

Ga weer sporten

Dat dagelijkse rondje met het hondje is geen sporten. Ja, je bent er even uit en ja, je loopt, maar echt eens lekker sporten is wel erg fijn. Weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Neem dan contact op met een personal trainer, bijvoorbeeld Personal Trainer Uden of Personal Trainer Wageningen. Sporten onder begeleiding van een personal trainer klinkt misschien een beetje decadent, maar jij bent het waard! En daarbij, je hebt die stok achter de deur ook gewoon nodig, geef het maar toe!

Doe eens iets zonder je partner of de kinderen

Natuurlijk zijn je partner en je kinderen hartstikke belangrijk voor jou. Zij staan met stip bovenaan in jouw favorietenlijstje. Maar dat wil niet zeggen dat je nooit meer iets zonder ze kunt doen? Ga eens een dagje naar een wellness met een vriendin, bezoek een musical met je moeder en neem je tante mee op een stadswandeling. Er is zoveel te beleven en, wat ook mooi is, je hebt dan bij thuiskomst weer écht iets te vertellen!

Moet je lezen

Gerelateerde blogs