NL Supervrouwen Een gelukkige zakenvrouw knutselt, kookt, bakt of tuiniert – NL Supervrouwen

Volgens psychologen hebben we ons op zo’n klein gebied gespecialiseerd, dat we vervreemd zijn van het grote geheel. Je hebt geen zicht meer op wat jij bijdraagt aan de maatschappij. En als je het al kunt meten is het effect vaak erg klein, bijna teleurstellend. Interessant onderzoek waar ik graag even op in ga. Mij wordt bijvoorbeeld vaak gevraagd hoe ik tot mijn creatieve invallen kom. Creativiteit is immers erg belangrijk voor ieder bedrijf; het zorgt voor vernieuwing en groei.

Knagen

Geef ruimte om ideeën tot stand te laten komen. Het vraagstuk waarmee je worstelt blijft in je achterhoofd knagen terwijl je iets met je handen doet. Een mooie techniek om dat proces nog een extra zetje te geven is ‘vrij associëren’. Neem een alledaagse activiteit (liefst iets wat je met je handen doet) dat niets te maken heeft met jouw vraagstuk en probeer via een woordketting tot het onderwerp te komen waarvoor je een ander uitgangspunt zoekt. Dat helpt je de dingen van een andere kant te bekijken.

Ga wat doen

Heb je een stressvolle of verantwoordelijke baan, dan knap je echt op als je even met je handen werkt. Het resultaat van de dingen die je doet op je werk duurt vaak lang (bedoel je hier misschien?: Het komen tot het resultaat) of is niet goed zichtbaar en het resultaat van bijv. koken is zichtbaar en snel bereikt. Dus leidt zo’n activiteit snel tot voldoening. Het zorgt dat je zintuigen bij je denkproces worden betrokken. Fysieke arbeid leidt zelfs tot minder depressies. Daarmee bedoel ik natuurlijk niet eentonig of loodzwaar werk. Vaak is de baan een intellectuele uitdaging, maar je hersenen willen ook wel eens rust. Juist dan kom je met de meest creatieve invallen of oplossingen (mensen die hardlopen of ‘therapeutisch onkruid trekken’ na een zware dag kennen dat wel).

Wendy Broersen

Bedenker en initiatiefnemer van de Supervrouwen events

Eigenaar Wennies Advertising en Netwerk-kalender.nl

Schrijver, spreker en blogger

Hieronder een paar leuke YouTube kanalen om de zinnen even te verzetten, maar laat vooral als reactie tips achter over een activiteit waar jij van ontspant.

Taarten bakken en decoreren: het kanaal van De Leukste Taartenshop

https://www.youtube.com/user/Deleukstetaartenshop

Barbecueën: het kanaal van Weber (ze maken BBQ’s):

https://www.youtube.com/user/GrillwithWeber

Fotografie: het kanaal van The Art of Photography (tips, how-to’s en materiaal reviews)

https://www.youtube.com/user/theartofphotography

Klussen in en om het huis: het kanaal van DIY Network (Do It Yourself)

https://www.youtube.com/user/DIYNetwork

Moet je lezen

Gerelateerde blogs