Renovlies, Glasvlies of Vliesbehang: Welke Kies Jij voor Je Interieur?

Als je op zoek bent naar een mooie en duurzame manier om je muren af te werken, dan is behang zeker het overwegen waard. In dit artikel bespreken we drie populaire soorten behang: renovlies behang, glasvliesbehang en vliesbehang. We leggen uit wat de verschillen zijn, wat de voor- en nadelen zijn en geven je tips om de juiste keuze te maken voor jouw interieur. Lees dus snel verder!

De verschillen tussen Renovlies, Glasvlies en Vliesbehang

Hoewel alle drie de behangsoorten onder de noemer ‘vliesbehang‘ vallen, zijn er toch enkele belangrijke verschillen tussen renovlies, glasvlies en vliesbehang. Hieronder leggen we per soort uit wat de kenmerken zijn.

Renovlies: de beste keuze voor een strakke afwerking

Renovlies behang is gemaakt van polyestervezels en cellulose en staat bekend om zijn strakke afwerking. Het is de perfecte keuze als je een gladde en egale muur wil creëren, bijvoorbeeld om oneffenheden en scheurtjes te verbergen. Bovendien is renovlies overschilderbaar, zodat je het eenvoudig in elke gewenste kleur kunt schilderen.

Glasvlies: extra sterk en brandvertragend

Glasvliesbehang is gemaakt van glasvezels en heeft een grovere structuur dan renovlies. Dit behang is extra sterk en daardoor uitermate geschikt voor ruimtes waar veel gelopen wordt, zoals gangen en trappenhuizen. Bovendien is glasvlies brandvertragend, waardoor het bijdraagt aan de veiligheid van je woning.

Vliesbehang: veelzijdig en makkelijk aan te brengen

Vliesbehang is een verzamelnaam voor behang dat gemaakt is van een combinatie van textiel- en polyestervezels. Dit type behang is makkelijk aan te brengen, doordat je de lijm direct op de muur kunt smeren. Vliesbehang is verkrijgbaar in allerlei kleuren, patronen en structuren, waardoor je eindeloos kunt variëren.

De voordelen en nadelen van elk type behang

Elk type behang heeft zijn eigen voor- en nadelen. Hieronder zetten we deze op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

Renovlies: voordelen en nadelen

De voordelen van renovlies zijn de strakke afwerking, het feit dat het overschilderbaar is en dat het helpt om scheurtjes en oneffenheden te verbergen. Het nadeel van renovlies is dat het minder sterk is dan glasvliesbehang, waardoor het minder geschikt is voor ruimtes met veel verkeer.

Glasvlies: voordelen en nadelen

Glasvliesbehang is extra sterk en brandvertragend, wat het een veilige en duurzame keuze maakt. Het nadeel is de grovere structuur, die niet iedereen mooi vindt en die minder geschikt is als je een gladde muur wil creëren.

Vliesbehang: voordelen en nadelen

Het grootste voordeel van vliesbehang is de veelzijdigheid in kleuren, patronen en structuren. Daarnaast is het makkelijk aan te brengen. Het nadeel is dat het minder sterk is dan glasvliesbehang en minder strak oogt dan renovlies.

Hoe maak je de juiste keuze voor jouw interieur?

De juiste keuze voor jouw interieur hangt af van je persoonlijke smaak en de eisen die je stelt aan het behang. Wil je bijvoorbeeld een strakke afwerking, kies dan voor renovlies. Zoek je extra stevigheid en brandvertraging, ga dan voor glasvliesbehang. Wil je vooral veel keuze in kleuren en patronen, dan is vliesbehang de beste optie.

Tips om het perfecte behang te kiezen

Om het perfecte behang te kiezen, kun je het beste eerst bepalen in welke ruimte je het wilt gebruiken. Vervolgens kijk je naar de gewenste uitstraling en de praktische eisen die je stelt aan het behang. Tot slot vergelijk je de verschillende soorten behang op basis van deze criteria en maak je een keuze die past bij jouw interieur.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs