Zo richt jij je woonkamer modern in!

Iedereen heeft een andere voorkeur op het gebied van de inrichting van diens huis. Hou jij ervan om te laten zien dat je echt met je tijd meegaat, dan is een moderne inrichting de logische keuze. Om dit succesvol te doen, zul je aan een paar eisen moeten voldoen, maar dit mag geen enkel probleem zijn wanneer jij deze blog gelezen hebt. We geven je drie aspecten van je woonkamer waar jij rekening mee moet houden!

1. Kleurgebruik

Denk jij aan een moderne woonkamer, dan denk je waarschijnlijk gelijk aan de kleuren zwart en wit. Dit plaatje dat je voor je ziet, klopt volledig. Het fanatieke gebruik van kleur is iets wat we in een modern interieur weinig tot niet terugzien: de juiste afwisseling tussen zwart en wit is vaak waarvoor wordt gekozen. Wil je toch iets van kleur terugvinden, dan wordt er vaak voor bruin of grijs gekozen. Gelukkig is er met deze kleuren nog heel veel mogelijk, aangezien vrijwel elk meubel in het zwart en wit wordt aangeboden. Combineer maar raak!

2. Vormen

Het is iets waar veel mensen niet over nadenken wanneer ze een ruimte proberen modern in te richten, maar het gebruik van de juiste vormen is juist wat een modern inrichting doet slagen of mislukken. Je wil namelijk niet te veel gebruik maken van standaardvormen, maar van organische vormen. Dit vereist enige creativiteit, aangezien organische vormen soms iets lastiger zijn qua functionaliteit. Net als met de kleuren is het vaak de juiste combinatie die jouw moderne inrichting laat slagen, maar in dit geval ook nog eens zorgen voor een uniek geheel waar jouw identiteit snel in straalt.

3. Materialen

Om het plaatje écht af te maken zorg je ervoor dat je enkel werkt met de juiste materialen. Wanneer we spreken over moderne materialen, hebben we het natuurlijk over robuuste stoffen zoals chroom en kunststof, maar ook over het gebruik van glas. Zelfs sommige houtsoorten kunnen passen in een modern interieur, mits ze strak zijn en donker van kleur. Wel is het belangrijk om de organische vormen in acht te houden, wat met hout niet altijd mogelijk is.

Hulp nodig?

Ontvang jij graag hulp bij het samenstellen van je moderne interieur, dan raden we aan eens een kijkje te nemen op Jeha.nl! Hier vind je niet alleen een breed aanbod van verschillende stijlvolle meubels, je ontmoet hier ook een specialist die jou graag helpt je moderne inrichting te realiseren. Ervaar het zelf!

Moet je lezen

Gerelateerde blogs