3 tips om een break-up te overleven

Het welbekende gezegde ‘op elk potje past een deksel’ is op dit moment niet op je van toepassing. Als je recent een break-up hebt gehad, moet je waarschijnlijk even niet meer aan de liefde denken. Mogelijk denk je zelfs dat er voor jouw potje geen deksel bestaat. Dat is echter zorg voor later. Het is eerst zaak om de break-up te overleven.

Ongeacht wat de reden van de break-up is: praat jezelf niet de afgrond in. In een relatie maakt iedereen fouten. Dit heb jij mogelijk gedaan, maar heeft je ex ongetwijfeld ook gedaan. Praat jezelf daarom geen schuldgevoel aan, maar probeer jezelf zo snel mogelijk weer tot leven te wekken. Het leven is namelijk te kort om ongelukkig te zijn. Met onderstaande tips overleef je een break-up in ieder geval wél!

Tip 1: trek er lekker met vriendinnen op uit

Als je relatie recent uitgegaan is, heb je wellicht de neiging om niet meer uit je huis te komen. Dat is juist wel iets dat je moet doen. Het is na een break-up namelijk juist zaak om leuke dingen te ondernemen. Trek er met vriendinnen op uit, maak een mooie reis of doe andere leuke dingen.

Belangrijk is dat je dingen gaat doen waar je gelukkig van wordt. Zeker als je een lange relatie achter de rug hebt, is dit mogelijk aan het begin even zoeken. Als je eenmaal weet waar je echt gelukkig van wordt, is het aan te raden om je pijlen daarop te richten.

Tip 2: verwen jezelf

Na een break-up is het de hoogste tijd om jezelf te verwennen. Koop nieuwe kleding waarin je je lekker voelt, koop dingen die je al langere tijd wilde hebben en ga leuke dingen doen.

Je kunt je echter ook in de slaapkamer zelf verwennen. Dit doe je bijvoorbeeld door sexy lingerie te kopen of een buttplug met staart. Je voelt je mooier in nieuwe, sexy lingerie en met een seksspeeltje geniet je van ongekend genot; dit heb je tijdens je relatie waarschijnlijk nooit meegemaakt.

Deze opties laten één ding duidelijk inzien: er is leven ná je break-up. Een leven waarin je jezelf heerlijk kunt verwennen.

Tip 3: schakel social media even uit

Social media is erg leuk, maar het kan ook als vergif werken. Zeker als je relatie net over is, ben je mogelijk geneigd om continu op zijn/haar accounts te kijken. Door de social media kanalen even uit te schakelen, voorkom je dit. Je hoeft jezelf hierdoor niet voortdurend te pijnigen.

Leg ook regelmatig je smartphone even aan de kant. Na een break-up is het tijd om weer dicht bij jezelf te komen. Daar heb je je smartphone absoluut niet voor nodig. Besteed veel aandacht aan jezelf en werk daarmee toe naar een gelukkig(er) leven!

 

Moet je lezen

Gerelateerde blogs