Dit hadden we veel eerder moeten doen!

Er zijn van die dingen in huis die we veel te lang laten liggen. Waar we veel te lang mee wachten, terwijl we ons eigenlijk rot ergeren aan hoe de situatie nu is. Het grappige is dat wanneer we dan eindelijk de stap nemen om er toch mee aan de slag te gaan, we na afloop allemaal uitroepen dat we dat veel eerder hadden moeten doen. Een goede reden om eens een paar van die zaken op een rijtje te zetten. Wellicht herken je er eentje of meerdere, en kun je meteen actie ondernemen.

Waarom zo lang gewacht met een traplift?

Een traplift laten plaatsen is zoiets waar de meeste mensen eigenlijk net iets te lang mee wachten. We vinden vaak dat we dat pas ‘mogen’ als er echt geen andere oplossing meer is, als de trap echt niet meer te doen valt. Raar eigenlijk, want trapliften van Handicare kun je op ieder moment van je leven laten plaatsen, ook als je nog prima ter been bent. 

Mopper je regelmatig als je de trap op en af moet, en merk je dat dit in de loop der jaren zeker niet makkelijker is geworden? Merk je dat de trap gebruiken iedere dag, iedere week een beetje moeilijker gaat, en misschien zelfs een beetje pijnlijk is geworden? Kwel jezelf dan niet langer, en doe er wat aan. Hier vind je veel informatie over de mogelijkheden: https://handicare-trapliften.nl/. In veel gevallen kun je snel worden geholpen, en kun je binnenkort al zeggen dat je dat een stuk eerder had moeten doen, kiezen voor een traplift.

Eindelijk die nieuwe badkamer

Er zijn meer dingen in huis waar we ons blijkbaar eerst flink aan moeten ergeren voor we er iets aan (laten) doen. De badkamer is er ook zo eentje. Misschien ook wel logisch, want een nieuwe badkamer laten plaatsen is natuurlijk een flinke kostenpost. Je kunt er echter ook voor kiezen om een gedeeltelijke verbouwing te laten doen.

Misschien is het bijvoorbeeld vooral de badkuip waar je je rot aan ergert, terwijl de rest van de badkamer nog prima is. Dan kun je ook alleen het bad laten vervangen door een comfortabele douche, of (als je deze al hebt) de vrijgekomen ruimte gebruiken om wat meer bewegingsruimte te hebben, of bijvoorbeeld wat makkelijker bij de wasmachine te kunnen.

Een bed dat écht comfortabel is

Lig jij iedere nacht goed comfortabel in je bed, of heb je een matras waar een kuil in ligt, en een kussen dat ook niet echt voor steun zorgt? Zou je graag een hoger bed willen, of eentje dat verstelbaar is? Houd het dan niet alleen bij wensen, en doe er iets aan. Een goede nachtrust is belangrijk, en zorgt ervoor dat je overdag fitter bent. Als je hier met een relatief kleine investering iets aan kunt doen, is het toch zonde om dat niet te doen?

Moet je lezen

Gerelateerde blogs