Deze excuses om de fiets te laten staan kun je wel vergeten

Vaker de fiets pakken. Hartstikke mooi streven, zouden we allemaal moeten doen. Maar een groot deel van ons heeft ook allerlei excuses om dat niet te doen. En ja, sommige daarvan kunnen best plausibel klinken. Toch is voor vrijwel ieder obstakel wel een oplossing te vinden, en lijken sommige excuses alleen bedoeld om die fiets maar niet te hoeven pakken.

Je wordt er zo moe van!

Van fietsen word je moe. Zeker als je het een flink eind moet doen, of regelmatig een heuveltje op moet. Leuk als het je hobby of misschien zelfs je sport is, maar voor een groot deel van de mensen een reden om de fiets lekker te laten staan.

Onnodig. Ten eerste bouw je met fietsen vrij snel conditie op. De eerste paar keren zal je er inderdaad moe van worden, maar is je conditie verbeterd dan heb je daar nauwelijks last meer van. Daarnaast kun je natuurlijk ook kiezen voor een elektrische fiets. Deze ondersteunt je bij iedere trap die je doet, waardoor je een stuk makkelijker en sneller vooruitkomt. Moe zijn bij het afstappen is daardoor bijna onmogelijk.

Mijn werk is net te ver weg

‘Ik zou wel op de fiets naar mijn werk willen, maar het is net te ver weg.’ Ook geen geldig excuus meer. Afstanden die op de normale fiets misschien inderdaad net te groot zijn, zijn op een elektrische fiets vaak geen probleem meer. Doordat het fietsen minder moeite kost, je een stuk sneller gaat en de files slim vermijdt, kom je vaak net zo uitgerust en snel op je werk aan dan wanneer je de auto zou pakken. Een stuk frisser bovendien, want van zo’n lekker stukje fietsen word je een stuk wakkerder dan van filerijden.

Ook als je werk écht te ver is om te fietsen, is er vaak een oplossing te bedenken. Een elektrische vouwfiets kun je bijvoorbeeld prima combineren met het openbaar vervoer. Je gebruikt hem om bij jou in de buurt op het station te komen, en om na de reis per openbaar vervoer het laatste stuk naar je werk mee af te leggen.

Ik vind de auto comfortabeler

Mensen die verknocht zijn aan hun auto, krijg je er niet makkelijk meer uit. De auto is als een verlengde van hun huis geworden, hun eigen comfortabele plekje. Dat gevoel kun je op een fiets nooit evenaren!

Helemaal hetzelfde wordt het inderdaad niet, maar kies je voor een comfortabele elektrische fiets mannen, of een exemplaar voor vrouwen, dat van alle nieuwste snufjes is voorzien, komt het wel dicht in de buurt. Ook op je fiets kun je handsfree navigatie gebruiken. En een oortje in met muziek kan ook, zo lang je het verkeer om je heen maar kunt horen. Met goede fietstassen heb je ook genoeg mogelijkheden om alle spullen die je mee wilt nemen te vervoeren. Kortom: de fiets kan (bijna) net zo comfortabel zijn als de auto!

Moet je lezen

Gerelateerde blogs