Gemakkelijk je terrein omheinen

Heb je net een kavel grond gekocht? Of grenst je huidige land aan een natuurgebied en merk je toch dat er regelmatig ongenode gasten op je terrein staan? De redenen om je terrein te omheinen zijn eindeloos, maar de oplossing is gelukkig simpel. In deze blog lees je hoe je snel en gemakkelijk je terrein kunt omheinen.

Soorten hekwerk

Bij het afscheiden van je terrein kun je kiezen voor verschillende soorten hekwerken. Wil je in eerste instantie vooral je tuin afbakenen dan kun je kiezen voor een spijlenhekwerk, een dubbelstaaf hekwerk of een gaashekwerk. Een gaashekwerk is een van de goedkoopste hekwerken en wordt daardoor veelvuldig gebruikt bij het afrasteren van tuinen.

Groen hekwerk

Hoewel een hekwerk vooral functioneel moet zijn, wil het oog natuurlijk ook wat. Gelukkig, zijn zowel het dubbelstaaf hekwerk als het gaashekwerk ideale hekwerken om snel beplanting tegenaan te laten groeien. Door de kleinere rasters kunnen klimplanten zich snel vastgrijpen. Zo heb je razendsnel een prachtige groene afscheiding die niet alleen functioneel is, maar ook mooi.

Plaatsing hekwerk

Hoe het hekwerk geplaatst wordt is afhankelijk van het type hekwerk. Zo is een dubbelstaafmat hekwerk in verhouding gemakkelijker te plaatsen dan een gaashekwerk. Bij een dubbelstaafmat hekwerk plaats je eerst de palen en bevestig je aan de palen de matten. Dit zijn relatief weinig stappen om te doorlopen.

De plaatsing van een gaashekwerk kost iets meer werk. Bij een gaashekwerk plaats je ook eerst de palen in de grond, maar bevestig je vervolgens ook nog bovenbuizen. Daarna span je het gaashekwerk om de palen heen en draai je de draden vast. Hoewel een gaashekwerk dus een grotere tijdsinvestering vraagt, is dit hekwerk weer ideaal voor ongelijk terrein. Met een gaashekwerk kun je meer maatwerk leveren.

Afrastering dierenverblijf

Heb je op je kavel ruimte voor een aantal kleine dieren? Dan wil je natuurlijk ook een veilig afrastering voor ze creëren. Waarbij je dieren veilig binnen blijven en eventuele jagers buiten het terrein blijven.

Voor de afrastering van je dierenverblijf kun je verschillende materialen gebruiken. Zo zijn er voor schapen en ander klein vee speciale afrasteringsnetten of schapengaas. Deze zijn gemakkelijk te installeren en snel in gebruik.

Liever op zoek naar een meer kwalitatieve en permanente oplossing? Dan is het gaashekwerk ideaal om het vee verblijf af te rasteren.

Houd er bij het plaatsen van afrastering voor klein vee rekening mee dat een gemiddelde afrastering ongeveer 80 tot 100 cm hoog moet zijn. Dit is best bepalend voor je zichtlijnen. Daarom kun je het beste het dierenverblijf op een tactische locatie plaatsen waar je het minst last hebt van de afrastering.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs