Hoe kun je koffie leren drinken?

De een houdt er direct van, de ander moet het echt leren drinken: koffie! Toch is het zeker aan te raden om dit drankje te gaan drinken. Koffie is namelijk gebruikelijk om te drinken tijdens sociale aangelegenheden, en is daarnaast enorm lekker! Ben je benieuwd hoe je het kunt leren drinken? Dit zijn onze tips.

Goede koffie drinken

De beste tip: begin met het drinken van goede koffie! Dit ligt natuurlijk voor iedereen weer anders, maar we durven wel te stellen dat kwalitatieve koffiebonen echt een stuk beter smaken dan matige koffiebonen. Neem nu illy koffie: bekend om de kwalitatieve smaak. Gebruik je liever cups? Dan is Nespresso koffie een uitstekende keuze. Cups zijn ook nog eens eenvoudig te bereiden. Deze koffiesoorten smaken eigenlijk iedereen wel goed!

Verschillende bereidingen

Koffie kent niet alleen verschillende smaken per merk, maar ook per bereidingswijze. Denk alleen al aan de verschillende soorten zwarte koffie. Filterkoffie, espresso, americano of ristretto: iedereen vindt weer iets anders het lekkerst. Beperk je daarom niet tot een enkel type koffie, maar probeer juist zeker verschillende smaken uit. Vergeet ook koffie met melk niet! Cappuccino, latte macchiato, flat white of cortado: het is allemaal de moeite waard.

Klassieker: koffie met suiker en melk

Je kunt trouwens ook beginnen met het drinken van een beetje koffie met een flinke laag suiker en koffiemelk. Zo wen je langzaam aan de smaak. Voeg steeds wat meer koffie toe, en juist wat minder suiker en koffiemelk. Neem daar natuurlijk zolang de tijd voor als jij nodig hebt. Het kan een maand duren, maar ook een jaar – dat ligt voor iedereen weer anders. Wie weet kom je zo uiteindelijk gewoon uit bij dat kopje zwarte koffie!

Omarm de bittere smaak

De reden dat je koffie nog niet lekker vindt? Het heeft waarschijnlijk te maken met de bittere smaak. Maar daar gaat het nu juist om: koffie en de bittere smaak gaan hand in hand. Het is de kunst om die bittere smaak te omarmen. Als dat je eenmaal lukt, merk je al gauw dat het eigenlijk helemaal niet meer zo bitter is. Dit noemen we het wennen aan de koffiesmaak.

Voordelen van koffie drinken

Als laatst profiteer je ook van de voordelen van het drinken van koffie: dit is tevens iets om in je achterhoofd te houden. Zo geeft koffie energie. Het is heerlijk om dat te ervaren in de vroege ochtend bijvoorbeeld, of juist als je ’s avonds nog een boost kunt gebruiken. Koffie is een sociaal drankje: je kunt nu meedoen met het drinken van koffie binnen je familie of vriendenkring. Dat is wel zo gezellig! Als je het eenmaal gewend bent om koffie te drinken, wil je niet meer zonder.

Moet je lezen

Gerelateerde blogs